Coops Molen
Een molen met Toekomst!
Scheurrand Scheurrand
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact

De toekomst van Coops Molen

Over Coops Molen
Over Coops Molen
Over Coops Molen

“Wanneer de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren, anderen bouwen windmolens”

Middelpunt van de gemeenschap

Eigenaresse, Hélène Pellegrini is in het verleden werkzaam geweest in het toerisme en de zorg, en zij wil de molen dan ook de functie van ontmoetingsplaats geven, waar bezoekers in de watten gelegd worden. Niet alleen is er de ambitie om de molen weer op traditionele wijze graan te laten malen, ook broedt Hélène op plannen voor een koffie- en theeschenkerij, een molenwinkel en een museum. “Mijn droom voor de Coopsmolen is dat het als vanouds weer de blikvanger van Zelhem wordt. Een stralend middelpunt van de gemeenschap, een centrum van bedrijvigheid, een plek van verbinding, een plek vol gezelligheid en activiteiten waar men elkaar kan ontmoeten en men samen kan genieten van dit prachtige stukje historie in ons mooie groene hart van de Achterhoek.”

Molenpassie 

Bestuursvoorzitter Hans Meijer, ziet voor zich dat Zelhem in de toekomst trots kan zijn op het draaiende en werkende culturele en industriële erfgoed dat met de Coopsmolen kan worden doorgegeven aan de volgende generaties. Hij hoopt de molen in mei 2020 te zien draaien. Belangstellenden uit de directe omgeving moeten naar zijn opvatting vervolgens de gelegenheid krijgen hun trots of passie voor de molen tot uiting te brengen. Als dat zover is zal Hans bezien of hij zijn rol als bestuursvoorzitter van de stichting op afstand voortzet of dat hij mensen uit de regio de gelegenheid geef hun aandeel in de instandhouding van de schitterende Coopsmolen te leveren.

Onthaasten

Algemeen bestuurslid Arno Duitshof wens is het om het molencomplex om te toveren tot een plaats waar bezoekers kunnen genieten van het prachtige Achterhoekse landschap, en waar ze een gevoel van totale onthaasting kunnen ervaren. “De Coopsmolen moet zoals 200 jaar geleden een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten om onder het genot van een lekker drankje en een lekkere hap te genieten van deze unieke molen die weer draait en meel maalt, net alsof hij altijd is blijven draaien en nooit heeft stilgestaan.”

Vrienden worden
Spacer

Adres

Wiekenweg 3
7021KG Zelhem
meel@coopsmolen.nl
KvK: 70669929
BTW: NL858415173B01

Spacer

Social Media

• Facebook
• Youtube
Linkedin
Twitter
Instagram

Spacer

Links

• Voorwaarden
• Cookies & Privacy

ANBI

 

Naar boven

Landschap Landschap Derk Derk

Ontwerp

Toonworkz Zutphen Toonworkz Zutphen

Realisatie

GoodDave Webdesign Zutphen GoodDave Webdesign Zutphen