Coops Molen
Het laatste Nieuws!
Scheurrand Scheurrand
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact

Nieuws

Over Coops Molen

18/08

Coops Molen wint Monumentenprijs Bronckhorst 2020

Het was vandaag in alle opzichten een hele bijzondere dag. Op de naamdag van Hélène (H. Helena), zou de Coops Molen dan eindelijk worden opgeleverd. Nadat molenmakkers André en Gerben nog een ochtendje werk in de molen hadden verricht, arriveerden Herbert (onderaannemer) en Gijs (bouwmeester) voor de oplevering. Eerst een kopje koffie en toen snel de molen in voor een gezamenlijke inspectie. De gehele molen werd van binnen en van buiten minutieus bekeken en nog openstaande puntjes werden besproken en genoteerd. Terwijl we in de molen stonden werden we gebeld door de heer B. Pasman van de gemeente Bronckhorst die ons uitgerekend op deze dag feliciteerde met het heugelijke feit dat Coops Molen de Monumentenprijs 2020 heeft gewonnen. De gemeente reikt de prijs uit als waardering voor het goed en verantwoord onderhouden en restaureren van monumenten. Wat zijn wij hier blij mee, het voelt voor ons als de kers op de taart, een groot stuk waardering voor het vele werk dat we de laatste jaren hiervoor hebben verzet. Dat moest natuurlijk gevierd worden met koffie én gebak. Onder het genot van beiden, vergaderden we door en werden de laatste puntjes op de i gezet. De openstaande zaken zullen nu door de molenmaker en onderaannemer worden opgepakt. Wij zullen op onze beurt nog wat zaken moeten regelen en moeten aanleveren en de bouwmeester zal vervolgens aan de slag moeten om het een en ander ook nog op papier goed af te wikkelen. Onder grote dankzegging van eenieder die geholpen heeft bij het bereiken van dit prachtige resultaat en daarmee dus ook het winnen van de Monumentenprijs 2020, sloten wij de vergadering om 18.30 uur moe maar voldaan af.

Over Coops Molen

18/08

Jean Marc wil eerste molenaar worden op Coops Molen

Heel blij zijn wij met het vandaag verschenen prachtige artikel van Henk Klein Holte in de Contact Bronckhorst waarmee hij aandacht besteed aan de nominatie van de Coops Molen voor de Monumentenprijs 2020. De zeer terechte hoofdrol is hierbij weggelegd voor onze allerliefste eerste molenaar Jean Marc van Coops Molen.

Verder

Over Coops Molen

14/04

Het steken van de roeden

De Zelhemse Coops Molen heeft wederom een belangrijk moment beleeft. Vandaag zijn de roeden in alle vroegte gestoken. Na decennialang vleugellam te zijn geweest is een begin gemaakt om de Coops Molen zijn wieken weer terug te geven. Met het steken van de roeden in de askop van de bovenas zijn we weer een grote stap verder in het restauratieproces. U kunt hier in een timelapse zien wat er in werkelijkheid in ongeveer 1 uur en een kwartier heeft plaatsgevonden.

Verder

Over Coops Molen

17/09

Van bouwval tot pronkstuk!

Het idee! Wij voelen ons heel erg vereerd dat we begin mei door Annemarie Kleve van Anders2 zijn benaderd met het idee een boek te maken over het verhaal van de Coops Molen. Zij volgde al een tijdje de ontwikkelingen rondom de molen en stelde zich de vraag hoe bijzonder het wel niet zou zijn om het gehele proces vanaf de aankoop van een molen, de gehele restauratie met alle keuzes die daarin moeten worden gemaakt, tot het uiteindelijke resultaat en de hieruit voortvloeiende plannen voor de toekomst, te bundelen tot een verhaal.

Verder

Over Coops Molen

1/05

Interview De Gelderlander

Een mooi interview in De Gelderlander deze week. ZELHEM - De Coops molen bij Zelhem is uniek voor de Achterhoek. Probleempje: de molen is een ruïne. Dankzij Hélène Pellegrini gaat hij echter een tweede jeugd tegemoet. Mét een landwinkel en een bed&breakfast.

Verder

Over Coops Molen

1/02

Sparen voor de De Coops Molen!

Sinds 1 februari j.l. hangt er bij Jumbo Hollak een niet te missen oranje brievenbus van Coops Molen waarin u al uw gespaarde Jumbo Sponsorzegels voor de restauratie van de Zelhemse Coops Molen kunt deponeren.

Verder

Vrienden worden
Spacer

Adres

Wiekenweg 3
7021KG Zelhem
meel@coopsmolen.nl
KvK: 70669929
BTW: NL858415173B01

Spacer

Social Media

• Facebook
• Youtube
Linkedin
Twitter
Instagram

Spacer

Links

• Voorwaarden
• Cookies & Privacy

ANBI

 

Naar boven

Landschap Landschap Derk Derk

Ontwerp

Toonworkz Zutphen Toonworkz Zutphen

Realisatie

GoodDave Webdesign Zutphen GoodDave Webdesign Zutphen