Coops Molen
Het laatste Nieuws!
Scheurrand Scheurrand
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact

Nieuws

Over Coops Molen

5/07

Coops Molen steunt het boerenprotest met het: 'Blauw, wit, rood; boeren in nood!’

Coops Molen steunt het boerenprotest met het: 'Blauw, wit, rood; boeren in nood!’ Bij de Coops Molen wapperde vandaag de Nederlandse vlag ondersteboven als steunbetuiging aan de boerenprotesten en aan de boeren die daarmee in opstand komen tegen het stikstofbeleid van de regering. Dat de vlaggen ondersteboven worden gehangen is van oudsher een teken van nood maar ook een eeuwenoude vorm van ongehoorzaamheid of verzet.

Verder

Over Coops Molen

10/09

Open monumentendag 2022: 10 & 11 september

De Achterhoek is befaamd om het unieke coulisselandschap en de ouderwetse gastvrijheid En juist in Bronckhorst is dit volop te beleven, hier fiets je rustig over bospaden, zie je koeien in de wei, boeren aan het werk en hier serveert de ober een royale lunch uit. Er is tijd om tot rust te komen en alles goed te bekijken.

Verder

Over Coops Molen

25/01

Wiekenwegge

WiekenWegge met de broodbakmachine. Heeft u geen broodbakmachine, bent u meer van het ouderwetse handwerk of combineert u graag beide ambachten? Lees hier dan verder ...

Verder

Over Coops Molen

31/10

Molenaars in opleiding (MIO's)

Over Coops Molen

18/08

Coops Molen wint Monumentenprijs Bronckhorst 2020

Over Coops Molen

18/08

Jean Marc wil eerste molenaar worden op Coops Molen

Heel blij zijn wij met het vandaag verschenen prachtige artikel van Henk Klein Holte in de Contact Bronckhorst waarmee hij aandacht besteed aan de nominatie van de Coops Molen voor de Monumentenprijs 2020. De zeer terechte hoofdrol is hierbij weggelegd voor onze allerliefste eerste molenaar Jean Marc van Coops Molen.

Verder

Over Coops Molen

14/04

Het steken van de roeden

De Zelhemse Coops Molen heeft wederom een belangrijk moment beleeft. Vandaag zijn de roeden in alle vroegte gestoken. Na decennialang vleugellam te zijn geweest is een begin gemaakt om de Coops Molen zijn wieken weer terug te geven. Met het steken van de roeden in de askop van de bovenas zijn we weer een grote stap verder in het restauratieproces. U kunt hier in een timelapse zien wat er in werkelijkheid in ongeveer 1 uur en een kwartier heeft plaatsgevonden.

Verder

Over Coops Molen

17/09

Van bouwval tot pronkstuk!

Het idee! Wij voelen ons heel erg vereerd dat we begin mei door Annemarie Kleve van Anders2 zijn benaderd met het idee een boek te maken over het verhaal van de Coops Molen. Zij volgde al een tijdje de ontwikkelingen rondom de molen en stelde zich de vraag hoe bijzonder het wel niet zou zijn om het gehele proces vanaf de aankoop van een molen, de gehele restauratie met alle keuzes die daarin moeten worden gemaakt, tot het uiteindelijke resultaat en de hieruit voortvloeiende plannen voor de toekomst, te bundelen tot een verhaal.

Verder

Over Coops Molen

1/05

Interview De Gelderlander

Een mooi interview in De Gelderlander deze week. ZELHEM - De Coops molen bij Zelhem is uniek voor de Achterhoek. Probleempje: de molen is een ruïne. Dankzij Hélène Pellegrini gaat hij echter een tweede jeugd tegemoet. Mét een landwinkel en een bed&breakfast.

Verder

Over Coops Molen

1/02

Sparen voor de De Coops Molen!

Sinds 1 februari j.l. hangt er bij Jumbo Hollak een niet te missen oranje brievenbus van Coops Molen waarin u al uw gespaarde Jumbo Sponsorzegels voor de restauratie van de Zelhemse Coops Molen kunt deponeren.

Verder

Vrienden worden
Spacer

Adres

Wiekenweg 3
7021KG Zelhem

T:  +31(0)314-769038
E:  meel@coopsmolen.nl
KvK: 70669929
BTW: NL858415173B01

Spacer

Social Media

• Facebook
• Youtube
Linkedin
Twitter
Instagram

Spacer

Links

• Voorwaarden
• Cookies & Privacy

ANBI

 

Naar boven

Landschap Landschap Derk Derk

Ontwerp

Toonworkz Zutphen Toonworkz Zutphen

Realisatie

GoodDave Webdesign Zutphen GoodDave Webdesign Zutphen