Nooddak delen geleverd
Scheurrand Scheurrand
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact

Nooddak delen geleverd

Over Coops Molen

Vandaag heeft Molenmaker Vaags zijn werkzaamheden hervat. Met grote vrachtwagen en grote bus met aanhanger vol met materialen kwamen ze hier vanochtend met drie man sterk aan.

Op de vrachtwagen twee “kleine” nooddak delen. Dit kegeldak werd ooit vervaardigd door een Vlaamse molenmaker uit Veurne en heeft een aantal jaren als nooddak op een molen in België gelegen. Inmiddels heeft Vaags hem als een soort van mobiel nooddak in gebruik, dat wil zeggen dat hij steeds tijdelijk op een te restaureren molen wordt geplaatst om deze gedurende een paar maanden waterdicht te maken. De laatste molen waar dit kegeldak was geplaatst was de Schutenmühle te Löningen. Nu staat hij bij ons gestald in afwachting van het moment dat de ingepakte steiger net voor de bouwvakvakantie zal worden afgebroken. Dat is dan tevens het moment dat dit mobiele nooddak op de Coops Molen zal worden getakeld.
In de aanhangwagen lagen Eiken kapzolderbalken en Amerikaans Grenen kinderbinten ten behoeve van de kapzolder. De kapzolderbalken zijn door Vaags gezaagd uit twee borststukken van de roeden uit een al lang geleden gesloopte molen uit Duitsland. Het betreft hier dus mooi, oud, goed gedroogd en doorleefd hout.
Deze balken zullen ongeschaafd in de kapzolder worden aangebracht, alleen de randjes zullen iets worden bijgeschaafd, zoals dit ook in vroeger tijden werd gedaan.
In de planning voor vandaag staat dus het aanbrengen van de balken ten behoeve van de kapzolder. Op hetzelfde moment zijn ook de mannen van Nijland nog steeds druk bezig met het metselwerk aan de molenromp.

Vrienden worden
Spacer

Adres

Wiekenweg 3
7021KG Zelhem

T:  +31(0)314-769038
E:  meel@coopsmolen.nl
KvK: 70669929
BTW: NL858415173B01

Spacer

Social Media

• Facebook
• Youtube
Linkedin
Twitter
Instagram

Spacer

Links

• Voorwaarden
• Cookies & Privacy

ANBI

 

Naar boven

Landschap Landschap Derk Derk

Ontwerp

Toonworkz Zutphen Toonworkz Zutphen

Realisatie

GoodDave Webdesign Zutphen GoodDave Webdesign Zutphen