Coops Molen wint Monumentenprijs Bronckhorst 2020
Scheurrand Scheurrand
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact
Historie
Restauratie
Stichting
Vrienden
Toekomst
Contact

Coops Molen wint Monumentenprijs Bronckhorst 2020

Het was vandaag in alle opzichten een hele bijzondere dag. Op de naamdag van Hélène (H. Helena), zou de Coops Molen dan eindelijk worden opgeleverd.
Nadat molenmakkers André en Gerben nog een ochtendje werk in de molen hadden verricht, arriveerden Herbert (onderaannemer) en Gijs (bouwmeester) voor de oplevering. Eerst een kopje koffie en toen snel de molen in voor een gezamenlijke inspectie. De gehele molen werd van binnen en van buiten minutieus bekeken en nog openstaande puntjes werden besproken en genoteerd.
Terwijl we in de molen stonden werden we gebeld door de heer B. Pasman van de gemeente Bronckhorst die ons uitgerekend op deze dag feliciteerde met het heugelijke feit dat Coops Molen de Monumentenprijs 2020 heeft gewonnen. De gemeente reikt de prijs uit als waardering voor het goed en verantwoord onderhouden en restaureren van monumenten. Wat zijn wij hier blij mee, het voelt voor ons als de kers op de taart, een groot stuk waardering voor het vele werk dat we de laatste jaren hiervoor hebben verzet.
Dat moest natuurlijk gevierd worden met koffie én gebak. Onder het genot van beiden, vergaderden we door en werden de laatste puntjes op de i gezet. De openstaande zaken zullen nu door de molenmaker en onderaannemer worden opgepakt. Wij zullen op onze beurt nog wat zaken moeten regelen en moeten aanleveren en de bouwmeester zal vervolgens aan de slag moeten om het een en ander ook nog op papier goed af te wikkelen.
Onder grote dankzegging van eenieder die geholpen heeft bij het bereiken van dit prachtige resultaat en daarmee dus ook het winnen van de Monumentenprijs 2020, sloten wij de vergadering om 18.30 uur moe maar voldaan af.

Vrienden worden
Spacer

Adres

Wiekenweg 3
7021KG Zelhem

T:  +31(0)314-769038
E:  meel@coopsmolen.nl
KvK: 70669929
BTW: NL858415173B01

Spacer

Social Media

• Facebook
• Youtube
Linkedin
Twitter
Instagram

Spacer

Links

• Voorwaarden
• Cookies & Privacy

ANBI

 

Naar boven

Landschap Landschap Derk Derk

Ontwerp

Toonworkz Zutphen Toonworkz Zutphen

Realisatie

GoodDave Webdesign Zutphen GoodDave Webdesign Zutphen